FAQ BE International

Bolehkah seluar dicuci di dalam mesin basuh?

Disebabkan sifat bahan KODENSHI®, mesin basuh adalah tidak digalakkan. Seluar harus dicuci tangan dengan air sejuk dan digantung hingga kering; jangan putar kering atau memintal seluar kerana ini akan menjejaskan bentuknya. Sila rujuk arahan penjagaan dobi untuk maklumat tambahan.

Cara memakai AULORA Pants with KODENSHI® yang betul?

Adakah elok jika seluar terlalu ketat?

Ini adalah perkara normal. Ciri regangan AULORA Pants with KODENSHI® sangat baik, oleh itu ia akan melekap pada badan anda dengan ketat. Namun, setelah beberapa penggunaan, anda akan mula berasa lebih selesa.

Adakah seluar akan mengembang dan berubah bentuk setelah dipakai beberapa kali?

Ya dan tidak. Ya, seluar akan mengembang sedikit, tetapi tidak, ia tidak akan berubah bentuk. Sekiranya anda menggunakan seluar anda setiap hari, kami mencadangkan anda mencucinya dengan tangan dan menggantungnya sehingga kering setiap hari; setelah pakaian kering, ia akan mengekalkan bentuknya.

Adakah ia dilengkapi dengan jaminan? Sekiranya ya, berapa lama?​

AULORA Pants with KODENSHI® tidak disertai sebarang jaminan. Walau bagaimanapun, jika item tersebut rosak selepas pembelian, anda boleh membawanya kembali dan menukarnya dalam masa 30 hari. Namun, pastikan produk tersebut dalam keadaan baru/asal dan bawa juga resit transaksi anda. Terma dan syarat lain mungkin juga tertakluk.

Bolehkah saya menggunakannya untuk sukan lasak (seperti papan luncur salji, panjat tebing, larian jejak dan lain-lain …)?​

Ya, AULORA Pants with KODENSHI® sesuai untuk semua jenis sukan. Anda boleh memakainya secara langsung atau sebagai pakaian dalam semasa aktiviti.

Apakah manfaat Sinaran Inframerah Jarak Jauh?​

Matahari kita memancarkan beberapa jenis sinar, dan Sinaran Inframerah Jarak Jauh ialah salah sejenis yang paling selamat dan sihat untuk badan kita. Ia diketahui mempunyai banyak manfaat kesihatan, termasuk menenangkan, merangsang dan menghangatkan badan dengan lembut. Bahan Kodenshi  mengandungi zarah seramik kecil yang mengandungi tenaga FIR; apabila bahan ini bersentuhan dengan kulit, pemakai dapat merasakan kehangatan dan keselesaan dengan segera

Bagaimana untuk menjadi Pemilik Perniagaan Bebas BE (IBO)?

Anda mestilah individu berumur 18 tahun ke atas dan ditaja oleh seorang IBO yang sedia ada.

Apakah dokumen yang diperlukan untuk mendaftar sebagai IBO?

Untuk meneruskan pendaftaran IBO baharu, IBO mesti melalui proses pengesahan eKYC. Dokumen mandatori seperti Kad Pengenalan, pasport atau lesen memandu negara yang diduduki adalah wajib. 

Adakah terdapat sebarang caj untuk mendaftar sebagai BE Independent Business Owner (IBO)?

Sila rujuk maklumat di bawah untuk yuran pendaftaran. Selepas pendaftaran, IBO akan menerima kit jualan.

Negara Yuran pendaftaran
Malaysia RM60
Singapura SGD20
Brunei BND20
Hong Kong HKD100
Indonesia IDR 200,000