befil general facts
Befil,  BElixz Functional Food

BElixz – Befil ALL YOU NEED TO KNOW FOR HEALTHIER HEART

Mengapakah saya harus mengambil BElixz BEFIL?​

Formulasi BElixz BEFIL direka dan dihasilkan melalui perundingan dengan Pemenang Nobel, Dr. Ferid Murad. Beliau menerima Hadiah Nobel dalam Perubatan (1998) mengenai penyelidikan mengenai oksida nitrat. Justeru, pengiktirafan ini mengiktiraf beliau sebagai pakar dalam bidang kesihatan dan perubatan ini. Dengan perundingan beliau dalam pembangunan BElixz BEFIL, ia menjadikan BElixz BEFIL lebih menonjol!

Siapakah yang boleh mendapat manfaat daripada L-Arginina?​

Hampir semua orang, tetapi paling bermanfaat untuk atlet dan peminat kecergasan; individu yang berusia, vegan dan vegetarian; dan sesiapa sahaja yang berhasrat untuk meningkatkan kesihatan keseluruhan.

Bagaimanakah tomato membantu dalam menjaga jantung yang sihat?​

Tomato mempunyai dua nutrien utama yang mempunyai kesan besar terhadap kesihatan jantung: likopena dan kalium. Likopena ialah sejenis bahan kimia yang memberikan warna merah kepada tomato di samping bertindak sebagai antioksidan yang kuat, yakni sejenis bahan yang membantu menjaga sel daripada menjadi rosak. Beberapa kajian menunjukkan bahawa likopena boleh menurunkan LDL, atau kolesterol “buruk”, dan megelakkan darah daripada membeku, yang turut menurunkan risiko strok. Kalium pula ialah sejenis mineral yang dapat membantu menurunkan tekanan darah dengan menyingkirkan sebahagian natrium daripada badan anda, dan merehatkan dinding saluran darah anda. Tomato amat menyihatkan, membantu menyumbang ke arah kesihatan jantung secara menyeluruh dengan mengekalkan sistem peredaran darah badan.

Bagaimanakah minuman kaya dengan antioksidan membantu melindungi saluran darah?​

Minuman yang kaya dengan antioksidan dapat melindungi saluran darah dan meningkatkan aliran darah. Kajian menunjukkan bahawa jus buah delima dan ubi bit mengurangkan kesan tekanan pada saluran darah manusia dengan merangsang penghasilan nitrik oksida.

Apakah faedah Koenzim Q10?​

Koenzim-Q10 adalah seperti vitamin yang terdapat di mitokondria (sel tenaga kita) dan digunakan oleh setiap sel di dalam badan. Ia antioksidan kuat yang penting untuk tenaga, fungsi otot dan pertumbuhan sel, yang melawan radikal bebas di dalam badan.

Berapa gram L-arginina terkandung di dalam satu paket BElixz BEFIL?​

Setiap paket BElixz BEFIL mengandungi 5 gram L-arginina.

Bolehkah jus ubi bit dan buah delima mempromosikan aliran darah yang sihat?​

Ubi bit mengandungi nitrat berkepekatan tinggi, yang ditukar menjadi nitrit oleh bakteria di dalam mulut. Nitrit melancarkan aliran darah yang sihat. Buah delima juga bermanfaat untuk peredaran darah kerana mengandungi tahap antioksidan dan polifenol bioaktif yang tinggi.

Adakah BElixz BEFIL sesuai untuk pesakit kencing manis?​

Ya. Mengambil dos BElixz BEFIL yang disyorkan bersama dengan diet dan gaya hidup yang sihat tidak akan memberi kesan buruk terhadap tahap gula darah pesakit diabetes.

Adakah BElixz BEFIL selamat untuk dimakan oleh vegan, vegetarian dan Muslim?​

Ya. BElixz BEFIL ialah makanan berfungsi 100% berasaskan tumbuhan yang disahkan HALAL oleh IFANCA, sebuah badan pensijilan Halal yang diiktiraf oleh JAKIM.

Adakah BElixz BEFIL sesuai untuk wanita hamil dan kanak-kanak?​

BElixz BEFIL tidak disyorkan untuk hamil wanita dan kanak-kanak kerana L-arginina yang dikandungnya mungkin meningkat tindak balas hormon pertumbuhan dan menggalakkan rembesan HGH (Hormon Pertumbuhan Manusia) dalam badan, sehingga mempengaruhi pertumbuhan kanak-kanak atau bayi yang belum lahir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *