all you need to knowa bout zencoso
BElixz Functional Food,  Zencoso

BElixz – Zencoso CHEWABLE BALL ALL YOU NEED TO BOOST YOUR METABOLISM HEALTH

Mengapakah saya memerlukan BElixz ZENCOSO CHEWABLE BALL?​

Badan kita memerlukan enzim untuk menguraikan dan menukarkan makanan kepada tenaga dan nutrien, serta untuk menyokong semua reaksi biokimia di dalam sistem kita. Namun, penghasilan enzim dalam badan kita semakin berkurangan dengan peningkatan usia dan penyusutan enzim adalah tidak dapat dielakkan. Oleh itu, dengan BElixz ZENCOSO CHEWABLE BALL, yang mengandungi pati 98 jenis buah-buahan dan sayur-sayuran dari kedua-dua negara beriklim tropika dan beriklim sederhana- 4 musim (Brazil dan Jepun) yang telah melalui proses penapaian semula jadi selama 8 tahun, ia membantu meningkatkan penyerapan makanan dan nutrien untuk aktiviti enzim keseluruhan dan metabolisme yang lebih baik.

Di manakah BElixz ZENCOSO CHEWABLE BALL dihasilkan?​

BElixz ZENCOSO CHEWABLE BALL dihasilkan dan diimport dari Jepun. Ramuan adalah berasal dari Brazil dan Jepun.

Adakah BElixz ZENCOSO CHEWABLE BALL produk yang diiktiraf oleh FDA?​

BElixz ZENCOSO CHEWABLE BALL berasal dari Jepun, jadi ia dihasilkan oleh kilang GMP yang diiktiraf oleh Japan JHNFA (Japan Health and Nutrition Food Association).

Adakah BElixz ZENCOSO CHEWABLE BALL Halal?​

Ya, BElixz ZENCOSO CHEWABLE BALL diiktiraf Halal oleh Nippon Asia Halal Association.

Adakah ramuan dalam BElixz ZENCOSO CHEWABLE BALL organik?​

Bukan semua ramuan dalam BElixz ZENCOSO CHEWABLE BALL disahkan organik, namun ia diperbuat daripada sayur-sayuran dan buah-buahan semula jadi yang tidak diubahsuai secara genetik.

Perlukan saya menyimpan BElixz ZENCOSO CHEWABLE BALL di dalam peti sejuk selepas dibuka?​

Selagi BElixz ZENCOSO CHEWABLE BALL dijauhkan daripada kawasan panas dan cahaya matahari langsung, ia tidak perlu disimpan di dalam peti sejuk. Suhu bilik biasa sudah memadai.

Bilakah masa terbaik untuk mengambil BElixz ZENCOSO CHEWABLE BALL?​

Masa yang disyorkan untuk mengambil BElixz ZENCOSO CHEWABLE BALL adalah sebelum atau semasa makan. Adalah lebih baik untuk mengambilnya sebelum makan supaya enzim dapat diserap ke dalam usus kecil di mana sebahagian besar proses pencernaan berlaku. Namun, jangan risau jika anda terlupa mengambilnya sebelum makan kerana anda masih boleh mengambilnya selepas makan.

Siapa boleh mengambil BElixz ZENCOSO CHEWABLE BALL?​

Ia sesuai untuk semua peringkat umur untuk meningkatkan metabolisme dan penyerapan nutrien. Ini sangat bermanfaat jika anda seorang pemakan cerewet atau tidak suka sayur-sayuran kerana anda mungkin kehilangan banyak nutrien penting yang terdapat dalam pelbagai jenis buah-buahan dan sayur-sayuran.

Adakah BElixz ZENCOSO CHEWABLE BALL mempunyai nombor MAL?​

BElixz ZENCOSO CHEWABLE BALL dikelaskan sebagai makanan di Malaysia, Singapura, Brunei dan Hong Kong. Oleh itu, ia berdaftar dengan Kementerian Kesihatan atau Biro Pendaftaran Makanan di pelbagai negara. Di Malaysia, jika sesebuah  produk dikelaskan sebagai makanan,  ia tidak akan mempunyai nombor MAL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *