Aulora,  Review

FAR-INFRARED / SINARAN INFRA-MERAH JARAK JAUH

APA ITU FAR-INFRARED (FIR)? 

Far Infrared adalah cahaya yang ada dalam spetrum cahaya sekeliling kita. Dalam spektrum cahaya infrared ini pula terbahagi kepada tiga kategori: near, middle dan far. 

Far Infrared adalah cahaya yang tidak dapat dilihat dan mempunyai wavelength yang tinggi

Far Infrared adalah cahaya yang paling hujung dalam spektrum cahaya. Far infrared juga yang paling banyak dikaji bagi tujuan biological healing. 

BILAKAH MASA YANG PALING OPTIMUM MENDAPATKAN FAR INFRARED SECARA SEMULA JADI? 

1. Waktu pagi jam 7am – 9.30am.

2. Waktu senja jam 6pm – 7.45pm.

3. Waktu bulan mengambang – setiap 15 haribulan mengikut kalendar Islam.

APAKAH MANFAAT FAR INFRARED? 

 1. Far infrared adalah cahaya yang bersifat merawat. 
 2. Far infrared mampu menembusi kulit sehingga lapisan yang dalam iaitu lemak. 
 3. Meransang sistem imun badan. 
 4. Meransang otot untuk menghasilkan lebih banyak collagen. Collagen diperlukan untuk membaiki tissue badan. 
 5. Mengurangkan keradangan. 
 6. Melancarkan peredaran darah ke seluruh tubuh badan. 
 7. Meredakan ketegangan saraf. 
 8. Merawat kecederaan dalaman dan luaran. 
 9. Mengurangkan rasa cepat penat. 
 10. Bertindak bagaikan charger yang membekalkan tenaga pada tubuh badan. 
 11. Memberi kesan seakan-akan grounding pada tanah. 
 12. Menguatkan usus. 
 13. Manfaat regenerasi (pertumbuhan semula) salur darah dan saraf baharu. 
 14. Menigkatkan penghasilan nitrik oxide.
 15. Meningkatkan kualiti tidur. 

Jika hendak disenaraikan kebaikan far infrared ini, rasanya list ini akan jauh lebih panjang lagi. Kak Yang merasakan far infrared ini adalah salah satu anugerah Allah kepada sekalian makhluknya. Terlalu menakjubkan! 

Kerana ramai sudah menyedari kebaikan far infrared, maka sekarang di spa spa kecantikan, pusat rawatan physio, chiro, banyak menggunakan cahaya far infrared ini. Biasa dengar tentang infra red sauna? 

Bayangkan jika kita boleh mendapat manfaat far infrared ini sepanjang masa. 24 jam tanpa henti. Oleh sebab kesedaran ini, akhirnya kini kita telah mempunyai far infrared cloth. Ya! Pakaian far infrared. 

Jom kita kenali AULORA Series by BEintl. 

1🔅Aulora adalah pakaian berteknologi tinggi , dari Jepun, yang memberikan terapi kesihatan.

2🔅 Terapi tersebut adalah terapi far infrared.

3🔅Far infrared adalah sejenis gelombang semulajadi (natural), sebahagian dari spektrum matahari, yg mempunyai khasiat2 yg menyokong kesihatan dan penyembuhan.

4🔅Nama ringkas, gelombang far infrared = FIR

5🔅Teknologi terkini, membolehkan Gelombang FIR diserap ke dlm ceramics khas (Kodenshi).

6🔅Ceramics ni kemudian dihaluskan sgt2 halus.. sekecil 0.3 micron.

7🔅Kemudian ceramics halus ini disebatikan dengan serat2 benang khas.

8🔅Serat yg dah disebatikan dengan ceramics khas ni dinamakan KODENSHI FIBER

9🔅Fiber ni kemudian ditenun dan dijadikan pakaian.

10🔅Pakaian ni kita pakai.

11🔅 Bila kita pakai Dan bersentuhan dengan kulit, pakaian tersebut menyerap haba dari badan pemakai

12🔅Dari haba tersebut ceramics halus tadi diaktifkan, dan pantulkan balik FIR kepada pemakai

13🔅 Gelombang FIR tersebut tembus kira2 4cm ke dlm badan kita (pemakai)

14🔅Teknologi pada pakaian Aulora selain ada ceramics khas (selalunya ceramic oxide, mungkin juga ada germanium oxide, zirconium oxide) ia juga mengandungi teknologi melibatkan penggunaan titanium dan platinum.

15🔅Tenunan dan design (rekabentuk) diusahakan supaya sangat selesa pada pemakai, antibau, hygienic,  pada masa yg sama sgt functional, menyokong fisiologi tubuh. 

16🔅Keselesaan penting, supaya boleh pakai dengan mudah, dan istiqamah, utk memberikan waktu supaya proses healing dan detox berlaku.

17🔅 Terapi dengan aulora BERPOTENSI meringankan pelbagai jenis penyakit Dan membebaskan kita dari bergantung kepada ubat2an kimia sintetik atau pun mengurangkan penggunaan ubatan sintetik yg selalu memberikan kesan sampingan yang tidak diingini.

Far infrared improves blood circulation
Healthy Leg = Healthy Body Improve blood circulation
Ergonomic design for women
Ergonomic design for men

PENGALAMAN MENGGUNAKAN AULORA.

Kak Yang merupakan pengguna Aulora pants bermula bulan March 2023. Punca pakai adalah Kak Yang mengalami masalah tak boleh duduk lama, duduk mesti berlapik, sakit bahagian tulang pinggul, rasa tak sedap pada perut. Keadaan Kak Yang menjadi lebih teruk selepas melahirkan anak. 

Sebelum bersalin pun dah sakit dah. Sebab Kak Yang dulu suka buat kerja berat-berat dan selalu jatuh terduduk. Sehingga umur 20an pun pernah jatuh terduduk. Cuma pada zaman muda mudi mana la kita nak pesoh sangat. Tubuh masih kuat mana nak rasa sakitnya itu. 

Selepas bersalin, semuanya berubah… 

Masa ni kakak memperkenalkan Aulora. Kak Yang memulakan dengan penuh sceptical dan syak wasangka! Tak faham macam mana pakai seluar ketat boleh sembuh. Tapi, sebab kakak beriya sungguh nak tengok Kak Yang sihat, Kak Yang consistent pakai Aulora pants selama lebih kurang 2 bulan straight. 

Perbezaan semasa pakai Aulora

Minggu pertama pakai, Kak Yang rasa hangat pada kaki. Rasa suam-suam. Biasanya kaki Kak Yang sentiasa la sejuk, selalu berselimut. Minggu pertama Kak Yang pakai, rasa suam dan rasa ada ‘sesuatu’ bergerak pada kaki. Tak la terlalu disturbing, cuma memang rasa kelainannya. 

Selain itu, Kak Yang rasa mengantuk teramat sangat sehingga Kak Yang decide untuk pakai pada malam hari sahaja. Seawal jam 9 malam Kak Yang dah light off dan tidur. Walaupun ada baby yang menyusu di malam hari, Kak Yang akan terjaga at least sekali sepanjang malam, bangun pagi pada keesokkan harinya Kak Yang segar, tak rasa lemau, yang lebih penting, tapak kaki Kak Yang tak ngilu nak pijak lantai. 

Masuk minggu ke 4, Kak Yang tiba-tiba tersedar Kak Yang dah boleh duduk buat kerja office tanpa rasa sakit punggung lagi. Duduk tak berlapik pun tak de masalah dah. Masa ni Kak Yang dah pakai almost 24 hours. Siang pakai, malam pun pakai. Sakit yang berbulan lamanya itu Alhamdulillah berkurang dan almost rasanya seperti tiada sakit lagi. 

Masa ni rasa happy betul sebab kualiti hidup tu dah macam kembali semula. Nak berjalan, berdiri, duduk, rasa sangat mudah dan lancar. Flexibility juga membaik dengan jayanya! 

Kak Yang terus consistent masuk bulan ke 2. Tanpa disangka-sangka, Kak Yang turun berat badan pula. Sebanyak 8,5kg. Selepas bersalin, berat turun. Tapi tak sebanyak yang sepatutnya. Masa ni memang nampak beza. Perut lebih kejap, kaki lebih kecil, strechmarks and cellulites semakin memudar. Seluar dan baju masa kurus dah boleh pakai semula. 

Selepas merasai sendiri manfaat far infrared ini, Kak Yang decide untuk share pada semua. Kak Yang rasa ramai yang memerlukan. 

Sebenarnya, Kak Yang dah berhabis ribuan ringgit untuk masalah sakit punggung selepas bersalin ini. Chiro, painkiller, physio, urutan, acupunture, macam-macam Kak Yang dah buat. Memang melegakan. Tetapi hanya sekejap… Nanti sakit, kena repeat lagi rawatan. Lagi lagi lagi dan lagi. 

Bertemu dengan Aulora ini bagaikan satu rahmat! Sekarang, Kak Yang lebih menghargai nilai sihat itu.

Berminat mendapatkan Aulora? 

Click je icon whatsapp tu ya. Kak Yang akan bantu sebaik mungkin untuk consult. In sha Allah, Kak Yang akan try bantu dan  suggest sebaik mungkin. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *